Huvudvärk är ett vanligt problem. Vi lever ofta under stress och tidspress, många mår både psykiskt och fysiskt dåligt. Huvudvärken är ett tydligt tecken på att någonting inte står rätt till.

 

De vanligaste formerna för huvudvärk är:

 

Spänningshuvudvärk

Huvudvärken sitter symmetriskt runt pannan eller i bakhuvudet och har en molande karaktär och tilltar oftast under dagen. Du kan även uppleva trötthet, yrsel, koncentrationssvårigheter, öronsus och minnesproblem vid denna huvudvärksform.

Migrän 

Huvudvärken sitter oftast på den ena sidan av huvudet och ansiktet, smärtan kommer i attacker och känns pulserande. Den kan också vara förknippad med illamående, ljuskänslighet, synpåverkan sk aura. Migrän kan triggas av flera faktorer så som vissa födoämnen, hormoner, sömnbrist och spänningshuvudvärk!

 

Undersökning och behandling

Den kiropraktiska undersökningen syftar till att identifiera om det i nackens leder och muskler finns spänningar eller områden med nedsatt ledfunktion. Hittar vi detta, kan huvudvärken behandlas manuell med bra effekt. På lång sikt behöver patienten kanske ändra sin ergonomi, hållning, träning eller se över sin stressnivå och evt medicin intag. Även en del sk. huvudvärkstabletter har som biverkning att ge huvudvärk. Våra sjukgymnaster hjälper dig med att lägga upp ett specifikt tränings program för just dig. 

Det är alltid viktigt att få en bra bedömning vid huvudvärk för att utesluta att den inte är orsakad av andra besvär än från rörelseapparaten.