Migrän

Migränanfall kan variera mycket från individ till individ. Vissa är milda och snabbt övergående. Andra är kraftiga anfall med intensiva smärtor i 2-3 dygn. De flesta migränanfall följer ett bestämt mönster och kan indelas i en aurafas och en smärtfas.

Det finns många orsaker till migrän. Det kan bero på en felfunktion i nacke och så kallade triggerpunkter i nacken och käkmuskulaturen. Kiropraktik har uppvisat goda resultat i behandling av migrän. I många fall kan det man tror vara migrän i själva verket vara feldiagnostiserad nackhuvudvärk, vilket liksom spänningshuvudvärk behandlas effektivt med kiropraktik.

”Migrän skiljer sig från andra typer av huvudvärk och kan inledas i klassisk och vanlig migrän. Klassisk migrän har karaktäristiska tecken (som kallas aura) innan smärtan uppstår. Denne aura saknas vid vanlig migrän.

Migrän är ett stort problem i samhället. Sannolikt är ett stort antal svenskan borta från arbete eller skola varje månad, på grund utav migrän. Troligtvis finns det många som har migrän utan att ha fått diagnosen av läkare.

Fortfarande finns många obesvarade frågor när det gäller orsaken till migrän. Med den kunskap man har idag kan man säga att den beror på en invecklad kombination av arv, en rad kroppsliga faktorer och omständigheter i närmiljön. Anfallen beror på biokemiska reaktioner i den del av nervsystemet som reglerar blodcirkulationen i hjärnan”.

Följ oss på facebook: